zondag 22 november 2009

CROSSING BORDER

4 opmerkingen:

 1. Die rechtse, is dat Els Moors?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als dat Els Moors is dan is die linkse Connie Palmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Negen Vlaamse dichters hebben zich verenigd in het collectief BOEST, naar eigen zeggen “een spannend en dynamisch project dat poëzie de 21ste eeuw binnenstuwt”.
  De verwachtingen waren dan ook hoog, de Cuatro-tent was helemaal gevuld. De dichters werden ingeleid met een James Bond-achtig filmpje, waarmee de dichters zich met een duidelijke knipoog presenteerden. Een gunstig voorteken. Daarom stelden de optredens nogal teleur. Andy Fierens emmerde een tijdje met een schreeuwerige voordracht over de naam ‘Andy’; Christophe Vekeman bracht een lang rijmend gedicht over het feit dat hij liever een vrouw wil zijn, een gedachte die hij kennelijk heel interessant vindt, want hij spinde hem breed uit. Els Moors, sowieso de interessantste dichter van het gezelschap, had gelukkig een meer bescheiden voordracht, die echter daardoor slecht was te volgen vanaf de positie waar ik stond. Dat probleem werd tijdens de nodeloze pauze, die na de vierde dichter werd gehouden, opgelost: de tent stroomde voor driekwart leeg. Onder degenen die de tent verlieten bevond zich ook deRecensent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeg meneer deRecensent, u wordt wel betaald om tot het eind te blijven hé. Nu moeten wij verdorie helemaal naar het verre Antwerpen om waarschijnlijk te moeten vaststellen dat de zes resterende dichters de trip misschien ook niet waard zijn... Kut met peren.

  BeantwoordenVerwijderen