donderdag 19 november 2009

Knack.be


Het bandwerk van De Nachten, Watou, Behoud de Begeerte werkt contraproductief en de promotie moet versoberen, aldus Guido Lauwaert: 'Maak plaats, maak plaats voor iets nieuws.'
...


Guido Lauwaert op Knack blogt.

2 opmerkingen:

 1. Mijnheer Lauwaert,

  Respect voor uw eeuwig rebelse natuur, maar Boest is vooral heel veel slechte poëzie. Het verknippen en versnipperen is niet meer dan een gimmick, een aandachttrekker terwijl het dat nu net niet had mogen zijn. Het aankondigen van die actie is misplaatste blasé. En kwaliteit schuilt niet in het verschil tussen een LP en een cd, het gaat om wat er te beluisteren valt. Maar het was een verdienstelijke poging.

  Wij hebben nu eenmaal geen brede poëziecultuur (in vergelijking met Nederland). Je kan mensen zodanig onderspuiten met publiciteit allerhande dat ze Koningsblauw en Saint-Amour absoluut niet willen missen. Verder nog eens een bundel lezen, van een mindere god misschien. Neen hoor, te klein, niet in de pers geweest en dus waarschijnlijk ook niet goed, denken ze, vaak ten onrechte.

  Respect voor de voortreffelijke poëzierecensenten van Knack en respect voor de hoofdredacteur en de directeur die hen hun ding laten doen. Dat Knack een sterk blad is heeft niet te maken met de dingen die je elders ook leest, al dan niet in een andere vorm, maar met de dingen die je elders niét leest, en daar horen de poëziebijdragen onbetwist bij.

  Met oprechte groet,

  Jan V.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Jan V., Boest is een godsgeschenk voor de Vlaamse poëzie. Eindelijk wat vuurwerk in le plat pays de poésie. Boest afdoen als een gimmick is te makkelijk, net als zeggen dat De Nachten of Saint-amour enkel bandwerk is. Er zitten een aantal dichters in Boest die afdoende kwalitatieve noten op hun zang hebben om potten te breken. Volgens Paul Demets vandaag in De Morgen verdient Boest alvast "om uit de muil va, de versnipperaar gered te worden, vooral de gedichten van Moors, De Gruyter, Roelens en Vandebril"... Ik ben er alvast bij 12 december in de Arenberg!
  Denise L.

  BeantwoordenVerwijderen